tisdag 26 maj 2009

Star Wars Kaniner

I söndags var det en stor dag för barnen. De fick sina allra första husdjur, varsin kanin. Leon sa att han var så lycklig så att han fick ont i magen.
Leon har sin lilla tjejkanin Leija i knät och Mio passar på att klappa lite när den är still.

Prinsessan Leija är en hermelinkanin med fluff. Underbar päls. Hon är en nyfiken liten tjej som gärna ska provsmaka på allt och alla, men vet hur man kopplar av och bara myser.

Yoda är en vanlig hermelinkanin och är ett par veckor äldre än Leija, men mycket mindre. Hans föräldrar är små. Yoda är en riktig gottegris och ser nästan mer ut som ett marsvin, fast har mjukare päls förstås. Han har inte lika lätt för att slappa som Leija, men det kommer nog. Det syns på bilden att han är på helspänn.

Namnen kommer från Star Wars ifall ni undrar. Hade jag fått bestämma så hade det blivit Elvis och Doris. Barnen tyckte först Svarta Blixten och Solen, så vi kompromissade lite.
Leon cyklade hem från skolan 30 minuter snabbare än vanligt igår, när han ville hem till sin kanin. Det tar max 10 min att cykla. Han har verkligen längtat efter ett husdjur så det är så roligt att se honom så lycklig med ett alldeles eget. Mio tycker också det är kul, men tycker de har lite vassa klor så än så länge vill han inte ha någon i sitt knä.
Leon tyckte att han gjorde ett smart drag när han valde tjejkaninen istället för killen, för om hon får ungar så får han fler kaniner än Mio. Vi ska väl försöka förhindra detta om några månader, men vi får väl se vem som hinner först.




2 kommentarer:

  1. Helledudane så sött! Vilka små gossingar! Vi har skaffat barnens första djur, en hamster, tidigare i år. Jag tror det är jag som håller på mest med honom. Han är sååå söt och go att pussa på! Ha det bra! /Jenny

    SvaraRadera
  2. Skitsöta!! Är så glad för er skull!!

    (Vet att jag kommenterar alldeles för dåligt, har alldeles för lite tid till nånting alls just nu.. Ska försöka bättra mig!)

    Saknar dig!
    Kram

    SvaraRadera